Vindindustrien: Nordjysk kompetenceløft til 1,7 mio. kr.

En analyse fortaget blandt medlemsvirksomhederne i Hub North i efteråret viste, at der både var interesse og behov for bl.a. hjælp til forretningsudvikling, indgåelse af partnerskaber og etablering på onshore- og offshoremarkedet. Derfor lancerer Hub North nu 5 undernetværk der fokuserer på hhv. Forretningsudvikling, Partnerskaber, Onshore, Leverandørsamarbejde og Offshore.

Nogle af landets bedste undervisere er allerede booket til kompetenceforløbene, som løber af stablen i foråret. Bl.a. har Hub North truffet aftale med Andrea Kates, forfatter til bogen Find Your Next, og Joanne Hyland, en af verdens førende innovationseksperter.

I alt udbydes tre kompetenceforløb, som enten tager et strategisk eller operationelt udgangspunkt, og undervisningen foregår på MBA-niveau. Kvaliteten er sikret, idet Hub North er teamet op med Danmarks stærkeste spillere inden for vindenergi og strategisk forretningsudvikling. Det fortæller Henrik Wadmann, projektleder i Hub North:

  • Kompetenceforløbene udbydes i samarbejde med Vindmølleindustrien, Offshoreenergy.dk og Business Institute. Dermed vil vi påstå, at vi har sikret det absolut stærkeste hold, Danmark kan mønstre. Vindindustrien i Nordjylland har et kæmpepotentiale, og vi ser det som en af vores fornemste opgaver at sørge for, det potentiale løftes og realiseres i fremtiden.

Han understreger, at der i Nordjylland allerede findes nogle af verdens førende virksomheder inden for vindenergi med globale aktiviteter, og derfor står der allerede meget respekt om de nordjyske kompetencer. Men nye udfordringer spås at gøre sig gældende fremover, såsom et stort behov for reducering af omkostningerne til etablering og drift af havvindmølleparker, behovet for udvikling af ny teknologi og behovet for yderligere at effektivisere den eksisterende teknologi.

  • Det er nogle af de udfordringer, vi forsøger at komme i møde ved at ruste virksomhederne bedre, fortæller Henrik Wadmann. Vi går med kompetenceprojektet dybere ned i virksomhedernes DNA og arbejder med forretningsstrategi og konkrete handlingsplaner for virksomhedernes fremtidige udvikling.

Der er allerede nu åbent for tilmeldinger, og da der er begrænsede pladser til rådighed, kan det være en god idé allerede nu at melde sin interesse hos Hub North.
Opgaven som facilitator har været i udbud og udvælgelsesprocessen er netop afsluttet. Business Institute A/S skal fremadrettet være facilitator på undernetværkene Forretningsudvikling og Partnerskaber og Vindmølleindustrien kommer i samarbejde med Offshoreenergy.dk til at facilitere de sidste tre undernetværk.

Hvis du er interesseret i at høre mere om tilbuddet og mulighederne for at deltage i et forløb i et af de nye undernetværk er du velkommen til at kontakte sekretariatet i Hub North.

Det er GRATIS at deltage!

Projektleder Henrik Wadmann: hw@aalborg.dk, 2520 1584
Projektkoordinator Alex Søgaard Moreno: asm@aalborg.dk, 2520 1580

Du kan læse meget mere om indholdet i denne brochure.