Store udbud og støttemuligheder indenfor vedvarende energi i

I regeringens bestræbelser på at gøre Chiles energiforbrug grønnere vil man iværksætte en lang række projekter inden for alternativ energi i tidsrummet 2011-2020, lige fra hydro- og geotermisk energi til sol- og vindenergi.
Blandt de forestående licitationer er bl.a. Sierra Gorda og Taltal Wind Farm, som på sigt vil komme til at generere ca. 100 MW og vil hver især kræve investeringer i omegnen af 150 millioner USD. Koncessionerne på ovennævnte projekter forventes at blive tildelt i starten af august 2011.

Derudover kan virksomheder få adgang til økonomisk støtte fra den chilenske regering.
Mod opfyldelse af en række krav, tilbyder det chilenske energiministerium at give økonomisk støtte til virksomheder, som bidrager med nye projekter inden for grøn energi.
Den øgede interesse og de mange projekter inden for vedvarende energi i Chile åbner dørene for danske virksomheder med ekspertise inden for disse områder. Den danske ambassade er naturligvis til rådighed med udførlig information om fremtidige projekter og licitationer og mulighederne i Chile. Kontakt ambassaden, så ringer vi meget gerne op for en uforpligtende snak om mulighederne.

For yderligere information kontakt venligst:

Danmarks Ambassade i Santiago
Laurids Refslund
Leder af handelsafdelingen
Tlf. 56 (2) 941 5100
E- mail: lauref@um.dk