linkedinhavvindmøller

Nordjyske leverandører til vindindustrien efterspørges i USA

Tidligere på måneden havde Hub North besøg af Director Claus Andersen fra Wind Energy Advisor ved det danske General Konsulat i Chicago. Agendaen for besøget var at få Hub North med i et projekt, som går ud på at fremme dansk industri indenfor vindenergi i USA. Mere præcis indenfor offshore vindprojekter. Amerikanerne har ifølge Claus Andersen erkendt, at de ikke kan det, vi kan i Danmark, og da USA har mange steder at bygge offshore, og da markedet i USA på offshore er så nyt, så har de danske virksomheder gode muligheder for at præge den amerikanske vindsektor.

Til projektet har Generalkonsulatet søgt om en eksportpakke på 3 år, og konsulatet vil i denne forbindelse sikre sig, at danske SMV’er kommer med, og får en bid af kagen på USA’s offshore vindmarked. Som Claus Andersen sagde: ”Vi skal bruge de næste 3 år på virkelig at markere os. Jeres medlemmer har rigtigt meget at byde på, vi skal finde ud af, hvordan vi kan samarbejde. Hvis de er her og er med til at bygge markedet op, så bliver de en del af markedet. Vi skal sikre os en first mover approach. Jo hurtigere de kommer ind og markerer sig, jo større sandsynlighed er der for, at de kan blive en del af værdikæden”.

Claus Andersen erkender, at det kan virke skræmmende for mindre virksomheder, at skulle bevæge sig ind på markedet i USA, men han understreger igen, hvor vigtigt det er, at de mindre virksomheder kommer med: ”Vi skal passe på ikke kun at fokusere på de store. De mindre virksomheder har også rigtigt meget at byde på. De store skal nok klare sig selv”. Dertil fremhæver han vigtigheden af, at de mindre virksomheder formår at arbejde sammen; ”vi skal have samlet SMV’erne og få dem til at arbejde sammen om at forstå markedet”.

For at få taget hul på projektet vil Claus Andersen midt juni aflægge et besøg i Nordjylland, hvor han sammen med Hub North vil besøge vindvirksomheder med interesse i at påbegynde et nyt eksporteventyr. Her hos Hub North glæder vi os meget til at være en del af projektet, og opfordrer vores medlemmer til at gribe denne enestående mulighed.