Medlemmer i dialog om fremtidig strategi

Hub North’s nuværende strategi er fra 2011. Derfor er det nu blevet besluttet i Hub North’s styregruppe, at strategien skal opdateres. I denne forbindelse er Hub North’s situation blev gennemgået.

Projektleder Henrik Wadmann fortæller: ”Vi har lavet en gennemgang af de strategiske elementer – hvor er vi henne nu, hvor langt er vi kommet, og hvor skal vi hen efterfølgende. Det er baggrunden for det. Det der er sket i mellemtiden, det er, at vi har været ude og tale med en lang række af vores virksomheder om, hvad de godt kunne tænke sig, for at forstå hvilke udfordringer de har, og for at forstå hvad er det for nogle ting, de skal have løst. Hvert interview er så afsluttet med nogle konkrete ting, de godt kunne tænke sig, at vi skal arbejde med her i Hub North. Og nogle elementer går på tværs, altså udfordringer der er i alle virksomheder, og det er klart, at det er noget, vi skal forholde os til i Hub North”.

Den 29. april afholdte vi her hos Hub North i samarbejde med Business Institute et strategiseminar for vores medlemsvirksomheder. Formålet med denne workshop var at præsentere resultaterne fra de gennemførte interviews, og derudfra skabe en dialog imellem medlemsvirksomhederne. Henrik Wadmann fortæller: ”Man kan sige at workshoppen var en syretest på de input, vi havde fået, for at sikre at de rent faktisk er i balance med det, de ønsker”.

Udover at se på medlemsvirksomhedernes ønsker, har Region Nordjylland også kommet med et ønske – nemlig et ønske om at Hub North skal søge samarbejde med andre netværk for at opnå en synergieffekt: ”I den forbindelse har vi set på om, det ikke giver mening at samarbejde med FleksEnergi, Cemtec, og en anden nærliggende samarbejdspartner er selvfølgelig Aalborg Universitet, som har en enorm stor vidensbase. Derudover har vi set på et område, der hedder energirenovering af bygningsmasen. Det er således, at Region Nordjylland i forvejen sponsorerer de her netværk, men vi kan opnå synergier ved at arbejde sammen”, fortæller Henrik Wadmann. I forbindelse med dette ansøgte Hub North 15. april Region Nordjylland om at udnytte de synergier for en 3-årig periode.

På basis af Hub North’s arbejde det sidste stykke tid er et forslag til en fremtid strategi nu blevet udarbejdet: Henrik Wadmann fortæller begejstret: ”D. 28. maj vil den nye strategi blive præsenteret til styregruppen. Vi er meget spændte på hvad resultaterne fra mødet bliver”.