2014_ME14-02HUS_sorthvid

Lyse tider for nordjyske Eltomatic A/S

Siden 1978 har den nordjyske virksomhed Eltomatic A/S, med hovedsæde i Pandrup, specialiseret sig i at producere optiske encodere af højeste kvalitet. Eltomatic kan i dag præsentere en imponerende produktlinje med en kundekreds, som tæller både danske og internationale kunder.

Eltomatic A/S kunne i 2014 fejre 36 års fødselsdag inden for encoderbranchen og årene er fløjet af sted for den nordjyske virksomhed, som har formået at gøre sig bemærket på både det danske og det internationale marked. I dag eksporterer Eltomatic omkring 99 % af deres produkter til 30 forskellige lande og har opnået accept og respekt fra en lang række internationale godkendelsesmyndigheder.

Komplette løsninger mellem måler og computer
Hos Eltomatic går produktudvikling og arbejdsetik hånd i hånd med virksomhedens motto – komplette løsninger mellem måler og computer. Bag mottoet ligger en vilje og en lyst til at finde det optimale produkt, som dækker kunden behov. Er opgaven mere kompliceret eller falder kundens behov ud for Eltomatics produktsortiment er Eltomatic ikke bleg for at indgå i et samarbejde med kunden om at udvikle det mest optimale produkt, som kan blive skræddersyet til kundens behov.

“Vores produkter er kendt i den petrokemiske branche som meget holdbare og robuste og med vores styrkede udviklingsafdeling er vi altid klar til at tage nye udfordringer op,” siger CEO i Eltomatic, Michael Tingleff.

Eltomatic_2014_2

 

 

 

 

 

 

 

Nye tider for Eltomatic
2014 blev et begivenhedsrigt år for Eltomatic. Den største omvæltning fandt sted i januar, hvor Eltomatic blev opkøbt af den danske virksomhed Scancon A/S. Overtagelsen har imidlertid ikke fået betydning for Eltomatics virksomhedsprofil. Eltomatic vil fremover fungere som en selvstændig separat division i Scancon.

Overtagelsen har givet anledning til en fornyelsesproces i Eltomatic. Første led i denne har været Scancons beslutning om at ansætte Michael Tingleff som direktør i Eltomatic. I denne position får Tingleff ansvaret for den daglige drift samt muligheden for at arbejde mod en udvidelse af Eltomatics produktsortiment.

“Efter 15 års fravær er jeg glad for at være tilbage hos Eltomatic og ser frem mod de nye udfordringer. Jeg glæder mig til den tætte dialog med kunderne, hvor vi får mulig for at udvikle præcis de løsninger, der er behov for i vores industri. Vi har et dygtigt hold ansatte, som er klar til at tage imod nye opgaver,” siger Tingleff.

Fornyelsesprocessen fortsætter i Eltomatic i 2015, hvor flere nye udviklingsprojekter vil komme til at se dagens lys. Tingleff løfter allerede nu sløret for et udviklingsprojekt i form af ansættelsen af en ny teknisk sælger.

“Eftersom vi eksporterer størstedelen af vores produktion til udlandet ser vi det som en vigtig strategi at have en sælger, som kan introducere Eltomatic på nye markeder som eksempelvis central- og Sydamerika, Indien, Indonesien og Afrika,” siger Tingleff.

Ifølge Tingleff betyder de nye udviklingsprojekter, at fremtiden for Eltomatic ser lovende ud.

“Lykkes vi med de nye projekter vi allerede er i gang med at udvikle, vil de, sammen med vores nye sælger, betyde at vi skal udvide vores medarbejder stab i produktionen og få Eltomatic til igen at være den ledende producent af eksplosionssikre impulsgivere,” siger Tingleff.