Konkurrencedygtighed blandt danske leverandører

BLAEST, Blade Test Centre, stod for nyligt og manglede to nye adapterflanger; stålskiver til montering af vindmøllevinger i deres testcenter. Nordmark Maskinfabrik stod klar med det bedste tilbud, og to spritnye og 10 tons tunge flanger har således fundet vej fra Sæby til Aalborg.

Jeg synes det er dejligt, at vi i Danmark kan være konkurrencedygtige på noget så simpelt,” bemærker BLAEST’s direktør, Erik Steen Jensen, om handlen.

BLAEST har nemlig førhen fået leveret flanger den lange vej fra Kina, hvor produktion og transport har kunnet svare sig. Også i denne omgang har man haft forhørt sig hos både kinesiske, polske og spanske udbydere. Men Nordmarks tilbud strøg altså konkurrenterne af banen.

Potentiale for ekstra værdi hos lokale leverandører

Erik Steen Jensen fortæller også, at BLAEST meget gerne benytter danske underleverandører og gør det i videst mulig udstrækning.

Der ligger tydeligvis en værdi i at bruge lokale leverandører, idet det rent logistisk betyder, at man kan få ydet en service, der ellers potentielt ville lade vente på sig.

Eksempelvis oplevede BLAEST for nyligt at centerets eget inspektionskamera ikke kunne løse en konkret opgave i forbindelse med besøg af en tysk kunde. I løbet af 20 minutter kunne en specialist fra FORCE Technology i Aalborg stå klar med et mere avanceret udstyr, der kunne løse opgaven. ”Det er jo god service” forklarer Erik Steen Jensen og fortsætter: ”Ellers ville vi jo være endt med at sende kunden hjem igen, og vente tre-fire dage på at komme videre.

Hos BLAEST er de specialiseret i at teste, om vindmøllevinger kan modstå belastningerne fra vind og vejr, før vingerne sættes i produktion hos kunderne. BLAEST har fået en ordre på test af to nye vingetyper, hvortil de to adapterflanger skal bruges.