Hub North vil fastholde højtuddannede i Nordjylland

Alt for mange højtuddannede vælger at forlade Nordjylland, når de har gjort studiet færdigt. Det vil Hub North gerne være med til at ændre på ved at øge kendskabet til små og mellemstore virksomheder.

Over halvdelen af de højtuddannede, som vi udklækker i Nordjylland, vælger at forlade landsdelen efter endt uddannelse, viser en undersøgelse fra Aalborg Universitet fra 2014.

En hjerneflugt, som er vigtig at begrænse, hvis vi fortsat vil være med helt fremme inden for eksempelvis grøn energi.
Så når Karrieredagene 2015 løber af stablen i Gigantium på tirsdag 3. marts, så vil vindenerginetværket Hub North være til stede sammen med repræsentanter for blandt andet STAY-indsatsen under Aalborg Kommune.

Et initiativ og en del af en brandingstrategi, der bygger bro mellem nordjyske virksomheder og højtuddannede, og som skal få de studerende til at blive i landsdelen efter endt uddannelse.

De studerende kender som regel kun de helt store virksomheder i landsdelen, men vi har jo rigtig mange små og mellemstore virksomheder, som kunne være interessante for de højtuddannede at skabe kontakt til – også blandt vores over 200 medlemsvirksomheder i Hub North, fortæller projektkoordinator Alex Søgaard Moreno fra Hub North.

Han vil være på messestanden og rådgive de studerende og nyuddannede.

Udover at rådgive om konkrete virksomheder i landsdelen, så laver Hub North samtidig en lille database over profiler og kompetencer, som på sigt kunne være interessante for deres medlemsvirksomheder inden for vindenergibranchen.

Samtidig opfordrer vi de højtuddannede til at skabe sig et netværk og ”gøre sig lækre” over for pågældende virksomheder, så de på sigt øger deres karrieremuligheder i Nordjylland, fortæller Alex Søgaard Moreno.

Belinda Brix Bertelsen, projektkoordinator fra STAY, supplerer.

Det handler blandt andet om at hjælpe de studerende med at lære Nordjyllands små og mellemstore virksomheder at kende. De virksomheder, som de måske ikke har hørt så meget om, kan sagtens danne grundlag for en spændende karriere, hvor man får lov til at prøve flere ting af og i højere grad skaber indholdet i sit eget job.

Hun påpeger, at STAY også har en opgave i at aflive fordommene i dele af højtuddannedes lejr om, at mindre, nordjyske virksomheder ikke kan tilbyde de rette udfordringer. Ligeledes skal STAY tydeliggøre over for de mindre virksomheder, hvad de kan bruge en højtuddannet til.

Ud over Hub North, STAY, Netværk for bæredygtig erhvervsudvikling i Norddanmark og AAU Matchmakerne vil forskellige nordjyske virksomheder stå ved den fælles stand for at udbrede kendskabet til og interessen for at gøre karriere i Nordjylland.

Karrieredagene 2015 besøger Gigantium i Aalborg tirsdag 3. marts fra klokken 10-16.

For yderligere information, kontakt venligst:
Projektleder Henrik Wadmann, Hub North, tlf. 25 20 15 84 og hw@aalborg.dk
Projektkoordinator Alex Søgaard Moreno, Hub North, tlf. direkte 9931 1580 og asm@aalborg.dk
Projektkoordinator Belinda Brix Bertelsen, STAY og Business Aalborg, tlf. 9931 1570 og bber@aalborg.dk