Hub North på Besøg på PALLEFABRIKKEN i Lendum

Da Michael Dalgas tilbage i 1992 startede Pallefabrikken op var det på egen hånd og som han selv formulerer det, havde han ikke meget mere end sin sømpistol som inventar. Han startede ud med kvalitet som kerneværdi og alt blev fremstillet af hans egne to hænder. I dag ser det noget anderledes ud for den lille fabrik i Lendum, hvor antallet af medarbejdere er vokset med årene som resultat af en voksende efterspørgsel.

I de første 4 år af fabrikkens levetid, arbejdede Michael Dalgas som skibsbygger i Frederikshavn, hvor hans egen virksomhed blot var en deltidsbeskæftigelse. I 1996 ændrede fabrikken kurs. Der blev investeret i en fuld automatisk pallemaskine, og Michael Dalgas stoppede som skibsbygger for at satse fuldt ud på hans egne kompetencer. Denne satsnings har vist sig at være en god beslutning for siden har der været fremgang i Pallefabrikken, hvor de i tider har været oppe på 6 medarbejdere.

pallefabrikken

Kvalitet i Højsædet

Selvom virksomheden har oplevet vækst og fået nye medarbejdere siden Michael Dalgas sømmede sin første træpalle sammen, sætter de stadig kvalitet i højsædet. Som han selv udtaler ”Det skal skille sig ud det vi laver, og vi skal ikke begynde at gå ned i kvalitet for at konkurrere med de billigste”. Godt håndværk, de bedste materialer og en god service er den simple opskrift på Pallefabrikkens succes. Denne tilgang har resulteret i mange års samarbejder med de fleste af deres kunder, hvor der bliver lagt vægt på kundernes specifikke behov.

Fleksibel Produktion

Umiddelbart kan det være svært at se sammenhængen mellem træpaller og store vindmøller. Sammenhængen skal findes i virksomhedens fleksibilitet i forhold til udvikling af nye produkter. På Pallefabrikken er de nemlig ikke blege for at påtage sig en opgave, der måske ikke ligger lige til højrebenet. På fabrikken har de stor viden og meget erfaring indenfor træproduktion generelt, hvilket betyder at de kan udvikle det specifikke produkt kunden efterspørger. Denne fleksibilitet har resulteret i at de i øjeblikket er i gang med at producere trækasser i særlig høj kvalitet til forsvaret. Udover produktion af paller og trækasser, har de erfaring med produktion af blandt andet transportfundamenter for vindmøller samt opklodsninger. Udlandet er ligeledes et vigtigt marked for Pallefabrikken, hvor direktøren Michael Dalgas vurderer at 95 % af produktionen er indirekte eksport.

pallefabrikken2

En Bæredygtig Tilgang

Hos Pallefabrikken har man i sin fremstilling af træemballage valgt en bæredygtig tilgang, hvor deres træ er FSC-certificeret. Michael Dalgas har en filosofi der hedder, ”når man forbruger skal man også bidrage”. Dette betyder at det træ de fremstiller paller med er fra bæredygtige skove, hvor der tages hensyn til miljømæssige, sociale samt økonomiske forhold. Til produktionen bliver der udelukkende anvendt grøn strøm, som er elektricitet baseret på vedvarende energi. Også i forhold til arbejdsklima har Pallefabrikken en bærerdygtig tilgang og har modtaget en såkaldt grøn smiley fra arbejdstilsynet som gives til virksomheder, der overholder arbejdsmiljøreglerne. Derudover har de aldrig haft en arbejdsskade i de 20 år fabrikken har eksisteret.

Vil du vide mere om Pallefabrikkens service og produkter, så kontakt direktøren Michael Dalgas.

Pallefabrikken V/Michael Dalgas
Kringelmosevej 54, 9870 Lendum
Tlf. 9621 7090 / 4018 6466
pallefabrikken@pallefabrikken.dk

http://www.pallefabrikken.dk/