Hub North medlem fik royalt besøg

Royal interesse for miljøvenlige og energirigtige materialer
Barsmark fik mandag morgen fornemt besøg, da H.K.H. Kronprins Frederik og miljøminister Ida Auken var i Nordjylland for blandt andet at høre nærmere om Barsmarks miljøvenlige og energirigtige produkter.

Barsmarks datterselskab, SUNBY, fik ligeledes mulighed for at præsentere virksomhedens bestræbelser på at holde vindmølleindustrien grøn, ved at genanvende både spild og affald fra vingeproduktionen, samt dele af nedtagne vinger.

I samarbejde med Siemens Wind Power i Aalborg havde Barsmark tilrettelagt et besøg af ca. halvanden times varighed, hvor Kronprisen og Miljøministeren fik et indblik i moderne produktion af vindmøllevinger på Siemens’ fabrik i det østlige Aalborg.
Efter turen rundt i produktionen samledes deltagerne ved en af Siemens nye kæmpevinger, blandt andet for at høre om SUNBYs stadige fokus på at finde nye veje til at genanvende de nedtagne vindmøllevinger, i stedet for blot at køre dem på fyldpladsen.

Lars Wigh fra SUNBY præsenterede prototyper på designermøbler, et skateboard og to løbehjul, som alle er skåret direkte ud af en udtjent vinge, lige som han fortalte om SUNBYs målrettede indsats for at indsamle og genanvende spildmaterialer fra produktionen af de store vinger. Prototyperne fandt hurtigt anvendelse, da Kronprinsen og Miljøministeren kørte på hvert sit løbehjul ned mod den ventende presse.

Som afslutning på besøget overrakte Paul-Erik Andersen, Barsmarks administrerende direktør, en gave til både Kronprinsen og Miljøministeren som tak for deres interesse i de to virksomheder.