Gajhede og Co.

Sonny Gajhede, senior konsulent og indehaver af Gajhede og Co. har mere end 15 års erfaring inden for kvalitets- og performanceudvikling i både danske og internationale virksomheder – de seneste fem år især inden for vindmølleindustrien. Med sit nylig opstartede enkeltmandsforetagende, Gajhede og Co., arbejder Sonny Gajhede målrettet imod at fremme værdiskabende processer og forandringer hos sine kunder. Rationalet og udgangspunktet er, at en krone brugt på forebyggelse og risikostyring potentielt er tusind kroner sparet i sidste ende!

Nyt navn – samme ydelse

Sonny Gajhede har mange års praktisk erfaring med kvalitetsledelse og har arbejdet med flere af de ”tunge drenge” inden for vindmøllebranchen, heriblandt Vestas og Siemens. Senest har han arbejdet som chefkonsulent i den nordjyske rådgivningsvirksomhed Integrate, som han fortsat har et tæt samarbejde med. I juli 2013 tog Sonny Gajhede springet som selvstændig og startede Gajhede og Co. Firmanavnet er ganske vist nyt, men rådgivningen og en stor del af kundekredsen er, ifølge Sonny Gajhede, stadig den samme. Dog med et skærpet fokus på vindmøller og leverandører til bilindustrien.

Kvaliteten i fokus

I bilindustrien har man i mere end 20 år anvendt en kvalitetsstandard, i form af en såkaldt ISO/TS16949 certificering, for at sikre at kvaliteten af et produkt lever op til de globale krav. Sonny Gajhede har i mange år rådgivet, både større og mindre, virksomheder i at implementere og anvende netop disse kvalitetsstandarder.
Vindmøller opererer ofte i et udsat og barsk miljø og producenterne stiller derfor høje krav til kvaliteten og pålideligheden af deres vindmøller. I løbet af de seneste år har vindmølleindustrien således også fået øjnene op for værdien i at anvende kvalitetsstandarder som ISO/TS16949. Sonny Gajhedes mangeårige erfaring med markedets strenge krav til kvalitet og dokumentation, kombineret med et dybdegående kendskab til vindmøllebranchen, gør ham til en unik konsulent på området.

Fra fejlfinding til forebyggelse

Undersøgelser viser, at der kan være mange penge at spare, hvis virksomheder bliver bedre til at risikostyre og forebygge. For Sonny Gajhede handler det om at opdage og rette fejl så tidligt i processen som muligt og derved undgå reklamationer. Det synes måske indlysende, men ikke desto mindre er det et mindset der, ifølge Sonny Gajhede, kan være svært at få øje på i rigtig mange virksomheder.

Gajhede og Co. udbyder en bred vifte af konsulentydelser med kvalitetsoptimering i fokus og med det formål at yde hjælp til selvhjælp. Via rådgivning, undervisning og træningsforløb sammensætter Sonny Gajhede, i samarbejde med virksomheden, en ”værktøjskasse” de kan gøre brug af, når de fremadrettet skal fokusere på
at forebygge fremfor at fejlfinde.

En holistisk tilgang

»Én virksomhed kan have brug for hjælp til at forstå det internationale kvalitetssprog, en anden skal måske hjælpes med at få overblik over virksomhedens udfordringer på kvalitets- og dokumentationsområdet, mens en tredje har et helt andet behov« fortæller Sonny Gajhede. Derfor arbejder han ud fra en dynamisk metode, der kan tilpasses den enkelte virksomheds situation og behov.

En fællesnævner for mange virksomheder er dog, at de ofte ikke er så udviklingsorienterede som de hævder at være forklarer Sonny Gajhede. Ofte skal der en større kulturforandring til før en virksomhed reelt er moden til at foretage de nødvendige forandringer. »Der er det mit job at gå ind og støtte og guide virksomhederne til at tænke anderledes – til at tænke i nye baner« runder Sonny Gajhede af.

Læs mere på hjemmesiden www.gajhede-co.dk